Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

datum publicatie persbericht: vrijdag, 10 februari, 2023

Het totaal aantal dodelijk verkeersongevallen stijgt gestaag sinds 2020 in West-Vlaanderen. We halen in 2022 met 65 dodelijke verkeersongevallen en 69 doden nog niet de cijfers van 2018 maar zitten boven deze van 2019, 2020 en 2021. Dit is een stijging van 14% tussen 2021 en 2022 en een stijging van 14% tussen 2020 en 2021.
Hierbij vindt u het persbericht en de analyse.

 

datum publicatie persbericht: donderdag, 2 februari, 2023

European disability card

datum publicatie persbericht: donderdag, 2 februari, 2023

Sinds 2018 zet Ketnet, samen met het netwerk Kies Kleur tegen Pesten, 4 stippen in om de strijd tegen pesten aan te gaan. Een opvallend symbool dat zowel laagdrempelig als aspirationeel is: 4 eenvoudige stippen die iedereen op zijn hand kan zetten om te laten zien dat ie tegen pesten is. Vanaf 2022 trekken ook Radio 2 en MNM mee aan de kar en verschijnen de stippen ook op de handen van volwassenen. De vier stippen zijn op die manier uitgegroeid tot hét symbool tegen pesten.

datum publicatie persbericht: maandag, 5 december, 2022

Jaarlijks neemt gouverneur Carl Decaluwé in onze provincie het initiatief met het “West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer” om de federale winter BOB campagne extra te ondersteunen. De meeste lokale politiezones en de federale wegpolitie organiseerden extra verkeersacties tijdens het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer dat dit jaar liep van vrijdag 2 december tot maandag 5 december.  

datum publicatie persbericht: maandag, 3 oktober, 2022

Traditioneel is de eerste donderdag van oktober, de nationale testdag BE-Alert.  Ook de gouverneur van West-Vlaanderen neemt deel en verspreidt die dag rond 13:00 een sms naar iedereen die zich in zijn provincie bevindt.  Daarin roept hij op om zich te registreren op www.be-alert.be in de hoop zo nog meer West-Vlamingen te kunnen bereiken bij een noodsituatie in hun buurt.

datum publicatie persbericht: maandag, 25 juli, 2022

Het provinciaal droogteoverleg kwam deze voormiddag bijeen. In gans West-Vlaanderen geldt onmiddellijk een verbod om nog water uit de onbevaarbare waterlopen te onttrekken. Spring verstandig met water om en verspil niet.

datum publicatie persbericht: maandag, 23 mei, 2022

Op initiatief van gouverneur Carl Decaluwé werd de nationale federale actie “afleiding” een dag verlengd in onze provincie. Interessant is de vergelijking met het aantal inbreuken op de aangekondigde actie en het aantal inbreuken tijdens de niet aangekondigde verlenging van de actie.

datum publicatie persbericht: maandag, 16 mei, 2022

Gouverneur Decaluwé voert onttrekkingsverbod in op enkele onbevaarbare waterlopen.

Door de aanhoudende droogte is het waterpeil in enkele waterlopen kritisch laag. Voor deze waterlopen geldt vanaf 17 mei tijdelijk het verbod om water te onttrekken. Gouverneur Carl Decaluwé nam vandaag deze noodzakelijke maatregel samen met het provinciaal droogteoverleg.

datum publicatie persbericht: donderdag, 17 februari, 2022

Het KMI voorspelt van vrijdag 18 tot zaterdagnacht 19 februari (zware) storm en kondigt code oranje af voor de provincie West-Vlaanderen. Op vrijdag tussen 14u00 en 19u00 wordt een zware zuidwesterstorm (windkracht 10 op de schaal van Beaufort) verwacht, met in de provincie West-Vlaanderen rukwinden tussen 100 en 130 km/u.

Een dergelijke storm kan veel schade aanrichten en ook het verkeer ernstig verstoren. Om die te beperken, roept de gouverneur de West-Vlamingen op om zelf maatregelen te nemen om stormschade zoveel als mogelijk te voorkomen. 

datum publicatie persbericht: dinsdag, 8 februari, 2022

Verspreid over de stranden van de West-Vlaamse kustgemeenten tussen Wenduine en Middelkerke is olie aangespoeld.

Momenteel zijn de bevoegde diensten bezig met het in beeld brengen van de omvang van de vervuiling en het nemen van stalen. Dit gebeurt zowel op zee, vanuit de lucht als op onze stranden. Het Maritiem reddings- en coördinatiecentrum MRCC staat in voor de coördinatie van de acties op zee, die momenteel uitgevoerd worden door BMM, de scheepvaartpolitie  en dab Vloot.

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be