Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

preventiecampagne “Maak van je camionette geen etalage”

affiche preventiecampagne

Met de preventiecampagne “Maak van je camionette geen etalage” willen de provincie West- Vlaanderen, de gouverneur, UNIZO en Bouwunie zelfstandige aannemers bewust maken van enkele eenvoudige maatregelen om zich te beschermen tegen inbraak in hun camionette en diefstal van hun machines of materiaal.

Enkele concrete tips:

  • De camionette wordt bij voorkeur thuis in de garage geparkeerd of op een andere veilige plaats
  • Staat hij toch op de oprit, dan is het beter de camionette met de laaddeuren zo dicht mogelijk tegen een (garage)poort of muur te parkeren
  • Op de werf parkeert men de camionette met de laaddeuren in de richting van de werf
  • De laaddeuren blijven best nooit openstaan, ook niet bij voortdurend laden en lossen.

Een goed sleutelbeheer op de werf, de camionette altijd goed afsluiten, geen duur materiaal zichtbaar laten rondslingeren, materiaal en machines merken, registeren en verzekeren zijn voorbeelden van andere te nemen maatregelen.

Een sprekende affiche en een folder met uitvoerbare tips werd hiervoor uitgewerkt. De affiches en folders weden verdeeld onder de stedelijke en gemeentelijk preventiediensten en de lokale politiezones van West-Vlaanderen. UNIZO en Bouwunie zorgden voor de verdeling bij hun leden.

Hieronder vindt u het campagnemateriaal:

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be