Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Parkeervoorzieningen voor personen met een handicap

Het in april 2015 geactualiseerde handboek  "Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap" werd begin aan alle burgemeesters en korpschefs van de lokale politie West-Vlaanderen toegezonden met de vraag om ook dit jaar actief in te zetten tegen misbruik van de parkeerkaarten voor personen met een handicap. Het aangepaste handboek versie 23 april 2015 is ter beschikking in PDF formaat.

Er is ook de vermelding op de website van de FOD Sociale Zekerheid wat er moet gebeuren met een kaart van een overleden houder.

Binnen West-Vlaanderen circuleerden in 2014 meer dan 58.000 parkeerkaarten voor mensen met een handicap. Daarmee bijt onze provincie nog steeds de spits af! Tel daarbij de vele kaarthouders uit het binnenland die in de zomer afzakken naar de kust en andere toeristische plaatsen in onze provincie, dan is het begrijpelijk dat de West-Vlaamse politiediensten frequent geconfronteerd worden met het misbruik van voorbehouden parkeerplaatsen en  speciale parkeerkaarten voor mensen met een handicap.
 

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be