Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Gouverneur lanceert campagne om de West-Vlamingen aan te sporen om vol te houden en op een veilige, coronaprove manier de feestdagen te beleven

datum publicatie persbericht: 
18 december, 2020

Waaruit bestaat de campagne?

De campagne is drieledig en bestaat uit:
Een radiospot via radio2 West-Vlaanderen
Een campagne via de Sociale Media van de provincie West-Vlaanderen en de dienst noodplanning van de gouverneur
Een BE-Alertcampagne via mail naar alle ingeschreven West-Vlamingen

Het communicatiebureau Marquiz uit Brugge, werkte op vraag van de provinciegouverneur de campagne uit.

Waarom deze campagne?

De gouverneur wil de West-Vlamingen waarvan het merendeel de coronamaatregelen volgt, een hart onder de riem steken door met een positieve boodschap op te roepen om samen (‘altegoare’), veilig het nieuwe jaar in te gaan.  Het is een oproep om vol te houden, om veilig te feesten: de situatie is voor iedereen gelijk en enkel door coronaproof te feesten, kunnen we hopelijk het tij keren en een derde golf vermijden.

De cijfers zijn voor de provincie West-Vlaanderen immers nog steeds niet gunstig: de voorbije 14 dagen is het aantal besmettingen in de provincie West-Vlaanderen toegenomen met 17 procent, het reproductiegetal ligt terug boven de 1 en de positiviteitsratio is 8,2 procent (bron: Sciensano, rapport 16 december).

Radiospot via radio2

In de aanloop naar de feestdagen zendt radio2 West-Vlaanderen 27 maal de radiospot uit.  Meer specifiek zal de radiospot te horen zijn op de volgende momenten:

Op dinsdag 22/12 om 6:28, 7:28, 12:28, 14:58, 16:32, 17:34
Op donderdag 24/12 op dezelfde tijdstippen als 22/12
Op vrijdag 25/12 om 12:28, 14:58, 16:32,17:34
Op zaterdag 26/12 om 12:03
Op maandag 28/12 om 6:28, 7:28, 12:28, 16:32, 17:34
Op dinsdag 29/12 op dezelfde tijdstippen als 28/12.

Een ad hoc koor van West-Vlamingen zingt het lied ‘stille nacht, veilige nacht, altegoare naar ’t noaste joar’, een voice over roept op om samen vol te houden naar het volgende jaar. Een klein aantal koorleden start en krijgt bijval/ versterking in de loop van het lied: dit moet het samenhorigheidsgevoel beklemtonen.

Dit samenhorigheidsgevoel was ook al aanwezig bij de realisatie van de radiospot.  Op nog geen 24 uur tijd wist het communicatiebureau Marquiz maar liefst 24 West-Vlaamse zangtalenten warm te krijgen om samen - zij het afzonderlijk opgenomen (coronaproof!) – het coronakerstlied te laten inzingen in studio Fuzzypolis in Sijsele.

Deze West-Vlamingen gaven zich vrijwillig op om deel te nemen deze campagne:

Sofie Karpez

Roland Van de Velde

Kaatje Daveloose

Jens Casier

Ann Van Damme en Frank Travers

Berth Van Poucke

Sabine Wittewrongel

Sieglinde Heymans

Hilde Bruyneel

Els Hoebrechts en Dirk Bruyneel

Sofie Dhaens

Marjan Dujardin

Johan Sabbe

Isabelle Dewulf

Jasmijn Vandenberghe

Patricia Rosales en Peggy Slingeneyer

Julie Vanbleu en Charlotte Vanbleu

Nicolas Cherlet

Frederiek Le Comte

Eszter Vanderhaegen

Als iemand van de pers bij één of meerdere van de koorleden, wil polsen hoe ze de deelname aan de campagne ervaarden, dan kan er contact genomen worden met Marquiz via 0478 54 88 34

Campagne via Sociale Media

Op hetzelfde idee met het koor is verder gewerkt voor de Sociale Media (SoMe). Uiteraard zie je hier ook een beeld van de koorleden die elk vanuit hun venster zingen: apart maar toch samen, veilig zoals het hoort in coronatijden… Om een eerste idee te krijgen van het beeld dat je krijgt van de campagne via de SoMe: https://marquiz.box.com/v/AltegoarNoNoasteJoar

Deze campagne loopt via de sociale media van:

de provincie West-Vlaanderen (in de eindejaarsperiode),
de dienst noodplanning van de gouverneur  (op 23/12)

BE-Alertcampagne

De gouverneur zet ook BE-Alert in om via mail de ingeschreven West-Vlamingen op te roepen om de feestdagen volgens de federale en provinciale maatregelen te beleven.  De voornaamste richtlijnen die gelden zullen nogmaals herhaald worden.

Deze mailing gaat op 24 december de deur uit.

Op dit moment zijn er 119 442  West-Vlaamse adressen geregistreerd op BE-Alert. Tijdens de coronapandemie is dit ongeveer met een kleine 5000 adressen gestegen.  West-Vlamingen die zich nog niet inschreven kunnen dit nog steeds doen via www.be-alert.be

Volg

•        Twitter: @crisisWVL - @provinciewvl #ALteGoarNoNoasteJoar

•        Facebook: noodplanning West-Vlaanderen – Provincie West-Vlaanderen –

•        Website: https://www.west-vlaanderen.be/corona/maatregelen - www.info-coronavirus.be
 

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be