Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Resultaten West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer 2023

datum publicatie persbericht: 
6 december, 2023

Jaarlijks neemt gouverneur Carl Decaluwé in onze provincie het initiatief met het “West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer” om de federale winter BOB campagne extra te ondersteunen.

17 lokale politiezones en de federale wegpolitie, samen goed voor 182 politiemensen en 1500 uren, organiseerden extra verkeersacties tijdens het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer, dat dit jaar liep van vrijdag 1 december tot maandag 4 december.  

De controles gebeurden het ganse weekend zowel overdag als ’s nachts en zowel via grote als met kleinere, wendbare controledispositieven. Het hoofdaccent lag op de zaterdagavond en -nacht. De lokale politiezones RIHO en Midow bundelden dit jaar de krachten net als de lokale politiezones Mira en Gavers. De lokale politie Brugge werkte dan weer samen met douane en accijnzen met onder andere een bijzondere vangst tot gevolg: 265 liter niet getaxeerde wijn.

In 2023 stelden we een stijging vast van volgende inbreuken t.o.v. vorige jaren:

  • GSM gebruik
  • Geen veiligheidsgordel dragen
  • Rijden zonder autoverzekering

De gouverneur wenst de politiezones en federale diensten te bedanken voor hun inzet en deelname aan deze actie. Hij wenst tevens de bestuurders te bedanken die verantwoord rijgedrag stellen en zo samen de wegen van West-Vlaanderen verkeersveiliger maken.

 

Als bijlage vindt u het persbericht met de resultaten van de acties.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be