Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Nieuwe VSV-campagne FIETS

datum publicatie persbericht: 
7 mei, 2021

Er is in Vlaanderen 40% meer gefietst tijdens de lente en de zomer van 2020 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De kust was de populairste fietsregio. De link met de Covid-19 pandemie en de coronamaatregelen valt niet te ontkennen.

De Vlaamse overheid wil het gebruik van de fiets verder aanmoedigen. De nieuwe VSV-campagne ‘FIETS’ promoot het fietsgebruik voor dagelijkse verplaatsingen. Maar willen we meer mensen laten fietsen en tegelijkertijd het aantal verkeersdoden terugdringen, dan moeten we sterk inzetten op de veiligheid van deze kwetsbare weggebruikers.

De provinciegouverneur Carl Decaluwé koppelt de resultaten van de analyse dodelijke verkeersongevallen 2020 met fietsers aan deze campagne. “Hieruit moeten lessen getrokken worden en het beleid bijgestuurd worden, willen we de doelstelling om het aantal verkeersdoden te halveren, halen”. 

De analyse van de dodelijke verkeersongevallen 2020 in West-Vlaanderen is duidelijk: de betrokkenheid van de fietser is nog nooit zo hoog geweest. In 2020 waren 23 fietsers betrokken bij een verkeersongeval met dodelijke afloop in West-Vlaanderen. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2019 (11).

Deze trend stellen we niet enkel bij ons vast maar ook in Vlaanderen en België. Zelfs in Nederland komt men tot dezelfde conclusie: in 2020 telt men het hoogste aantal omgekomen fietsers in 25 jaar.

 

Hierbij vindt u het persbericht dat op vrijdag 7 mei verspreid werd door gouverneur Decaluwé.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be