Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Campagne “Verplicht Verlicht 2023-2024”

datum publicatie persbericht: 
6 maart, 2024

De campagne “Verplicht Verlicht” in West-Vlaanderen focust op de zichtbaarheid van fietsers in de donkere dagen. Samen met gemeenten en scholen nemen de politiezones in West-Vlaanderen deel aan deze campagne.

De eerste, preventieve, fase startte op 1 september 2023 met educatie in de scholen, sensibilisering via een filmpje op FOCUS/WTV verspreid naar de scholen en technische controles van de fietsen in de lagere en secundaire scholen. 

De tweede, repressieve, fase liep van 16 november 2023 tot 29 februari 2024. Hier stond het niet gebruiken van de fietsverlichting en technische fietsinbreuken centraal.

Hierbij vindt u het persbericht dat verspreid werd betreffende deze campagne.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be