Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

augustus 2019

Bezoek Oostenrijkse delegatie

De gouverneur ontving Thomas Stelzer, gouverneur van de Oostenrijkse provincie Opper-Oostenrijk en Markus Achleitner, minister van Economische Zaken van de deelstaat Opper-Oostenrijk (Landesrat) in zijn Ambtswoning.  Diverse economische en culturele onderwerpen kwamen tijdens de ontvangst ter sprake. (28/8/2019)

Overleg milieu-incidenten op zee met impact op het strand

Op maandag 26 augustus vond een overleg plaats tussen de gouverneur en Pierre Kerckhofs, directeur-generaal van DG Leefmilieu.Tijdens het overleg werd de problematiek rond afvalbeheer op en vanuit zee besproken vanuit een pragmatisch oogpunt. Uiteindelijk werden verschillende actiepunten geïdentificeerd waar op korte termijn zal worden op ingezet. Het bezoek vond plaats te Zandvoorde en werd afgesloten met een bezoek aan de opslagplaats van het materiaal van DG Leefmilieu voor de bestrijding van olievervuiling op zee en op het strand. (26/08/2019)

Samenwerkingsakkoord VLIZ – Peru

De gouverneur, directeur Jan Mees van het VLIZ en prof. dr. Colin Janssen ondertekenden het MOU (Memorandum of Understanding) tussen het VLIZ en Instituto del Mar del Peru IMARPE.  Op deze ceremonie in de Ambtswoning was de Peruaanse ambassadeur Gonzalo Gutierrez Reinel aanwezig als getuige. (23/08/2019)

Vierdaagse van de IJzer

Het startschot van de 47ste editie van de Vierdaagse van de IJzer werd dit jaar gegeven in Oostduinkerke.  Deze wandeltocht, georganiseerd door Defensie, ging via Diksmuide en Poperinge en had als eindbestemming Ieper.  De gouverneur nam deel aan de prominentenwandeling in Poperinge. (22/08/2019)

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be