Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

maart 2015

Nieuwe sessies 'opleiding signaalgever' in West-Vlaanderen

Vanaf dinsdag 7 april organiseren de provinciegouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, de Provincie West-Vlaanderen en de Wielerbond Vlaanderen nieuwe sessies van de gratis opleiding ‘signaalgever’ op diverse locaties in West-Vlaanderen.Dit jaar worden 10 sessies voorzien op 10 verschillende locaties. Vijf in het voorjaar, vijf in het najaar. In het voorjaar is dit in Sijsele, Kortemark, Deerlijk, Alveringem en Oostrozebeke.   In december 2014 werden zo’n 10 sessies gegeven op 5 verschillende locaties. Bijna 400 West-Vlamingen volgden toen de opleiding en mochten hun certificaat in ontvangst nemen.  In België zijn er zo'n 7.000 seingevers. Ze vormen een belangrijke schakel bij het in goede banen leiden van wieler- en andere sportwedstrijden.
Zonder deze vrijwilligers zouden de verschillende sportdisciplines, waaronder de wielersport, wellicht geen toekomstperspectieven meer hebben.

Bezoek parking E40 Jabbeke

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, staatssecretaris Theo Francken en de gouverneur brachten een bezoek aan de controleactie op de parking langs de E40 in Jabbeke. Aansluitend bezocht de delegatie samen met gouverneur Briers de parking in Drongen. Vervolgens namen ze deel aan een Ronde Tafel met betrekking tot de problematiek van de mensenhandel via de E40 in Gent. (30/03/2015)

  • Controleactie parking E40 te Jabbeke
  • Controleactie parking E40 te Jabbeke

Presentatie jaarverslag 2014 in commissie Bestuurszaken van het Vlaams Parlement

Alle Vlaamse provinciegouverneurs brengen jaarlijks verslag uit over het voorbije werkjaar in de commissie Bestuurszaken. Tijdens deze bespreking belichtte de gouverneur voornamelijk zijn Vlaamse coördinatieopdrachten. De Zwinuitbreiding, de toegang tot het waterzuiveringsstation te Wulpen (Koksijde) en de sluiting van de parking te Westkerke kwamen aan bod. Verder blikte de gouverneur terug op de activiteiten in verband met integraal waterbeleid, de jacht en de Provinciale Visserijcommissie. Na de presentaties volgde een gedachtewisseling met de commissieleden. De bespreking is hier integraal terug te bekijken. Het jaarverslag van de Vlaamse coördinatieopdrachten kunt u hier terugvinden.

 

Opnames film ‘Fietstoerisme in harmonie’

De opnames van de film fietstoerisme in Harmonie 2015  met Johan Museeuw ,Patric Sercu en de gouverneur gingen door in Roeselare.De uitzending op Focus/WTV is voorzien voor 1 volle week in juli en drie volle weken in augustus 2015. Er is de koppeling tussen de verkeerscampagne fietstoerisme in harmonie en  het fietsevent ‘West-Vlaanderens Mooiste’ van 20 tot en 23 augustus 2015 te Roeselare (nadere info over dit evenement volgt nog).

  • Johan Museeuw, Patrick Sercu en de gouverneur aan de start
  • Johan Museeuw komt aangereden tot bij Patrick Sercu en de gouverneur

Bezoek Ambassadeur Sri Lanka

Z.E. de heer E. Rodney M. Perera, Ambassadeur van Sri Lanka, bracht samen met mevrouw Monique De Decker-Deprez een beleefdheidsbezoek bij de gouverneur. Aansluitend werden zij verwelkomd in het stadhuis van Brugge door burgemeester Renaat Landuyt. (20/03/2015)

  • Ontvangst Ambassadeur Sri Lanka

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be