Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Werkbezoek Bilbao / San Sebastian

De Gouverneur woonde een vergadering bij van de European Safe and Secure Parking Organisation, ESPORG, die plaats vond in San Sebastian in aanwezigheid van de boardmembers.

De Gouverneur gaf een toelichting over zijn visie over veilige parkings op EU-niveau, bekeken vanuit het perspectief van de impact van de transmigratie. Deze vindt nog steeds plaats via de grote en snelle corridors binnen Europa.

Dat een beleid effectief kan zijn, kon hij aantonen door de planmatige aanpak in de haven van Zeebrugge waar in 2 jaar tijd door een structurele investering in veiligheid het aantal aangetroffen transmigranten met 90% kon worden gereduceerd.

Aansluitend op de vergadering werd een bezoek gebracht aan de parking “mowiz Truck Astigarraga” die de kersverse winnaar is geworden van de ESPORG Excellence Truck Parking Award. Naast de infrastructurele aanpak die een zeer sluitende beveiliging garandeert, wordt op die plaats bijzondere aandacht besteed aan het welzijn van de truckers die voor (soms heel) lange termijn op de Europese snelwegen onderweg zijn.

Dit kan een inspiratie zijn voor de optimalisering van de beveiliging van de Vlaamse parking die ook binnen de Europese context in aanmerking kunnen komen voor een upgrade.

Tenslotte bracht de gouverneur een bezoek aan de pas benoemde gouverneur in San Sebastian. (30/06-02/07/2023)

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be