Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Trefpunt - Afscheid van duikboot Foxtrot - Tuinfeest VOKA

De gouverneur woonde naar jaarlijkse traditie het netwerkmoment Trefpunt bij. De gedeputeerden brachten er hun ambities voor de nieuwe legislatuur naar voren. Tevens kregen de genodigden een uitgebreid overzicht van de initiatieven en realisaties van 2018. Ook was er de voorstelling van de resultaten van de monitoring 'De mening van de West-Vlamingen over hun Provincie’. Deze werd in opdracht van de provincie afgenomen bij ruim 1000 West-Vlamingen. Hieruit blijkt dat de West-Vlamingen zich uitgesproken West-Vlaming voelen en zich eerder met hun provincie identificeren dan met hun gemeente, regio, gewest of land. 97 procent geeft ook aan dat het goed wonen is in West-Vlaanderen. Een netwerkreceptie met 100% West-Vlaamse streekproducten sloot de ontvangst af. (6/6/2019)

Op uitnodiging van VOKA was de gouverneur aanwezig op het jaarlijkse tuinfeest. Thema dit jaar was Renaissance 2.0.: een clash tussen oud en nieuw, aan vooruitgang en aan een snel veranderende wereld! De hedendaagse da Vinci's ... ze ademen passie, moed, creativiteit en nieuwsgierigheid. Ze kiezen resoluut voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid. West-Vlaamse ondernemers kunnen de aanjagers zijn van deze nieuwe renaissance 2.0. Het panelgesprek ging over 'Een klimaat- neutrale wereld - een haalbare kaart?'. Lieven Verstraete, VRT, was moderator van het gesprek.  Prof. dr. Gerard Govers, vicerector KU Leuven, Marco Visscher, journalist en auteur, Leen Peeters, CEO Th!nk E, Mario Hertegonne, CEO Desotec en Nathalie Oosterlinck, CEO Otary, namen aan het panelgesprek deel. (12/6/2019)

Verder stond het afscheid van duikboot Foxtrot op de agenda. Na 20 jaar dienst verlaat deze Russische onderzeeër, gebouwd in 1960, zijn vaste stek in het Prins Albertdok in Zeebrugge. Meer dan 2.000 bezoekers brachten de duikboot, die deel uitmaakte van het maritieme themapark Seafront, een laatste groet.   De onderzeeër wordt definitief verschroot. Op uitnodiging van de directie van Seafront woonde de gouverneur het vertrek van de Foxtrot-onderzeeër vanuit het Prins Albertdok naar de sloopwerf in Gent bij. (12/6/2019)

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be