Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Start campagne 'Modder op de weg'

“Het weer in onze provincie is zeer wispelturig: een nat voorjaar en julimaand, een droge mei en junimaand. Dit is een uitdaging voor de landbouw.  Maar ook de weggebruiker dient best rekening te houden met de weersomstandigheden en zijn/haar rijdgedrag aan te passen. We mogen blij zijn dat er nog landbouwgezinnen zijn die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven, om de maatschappij van voedsel te voorzien. En of het nu melk, groenten, vlees of aardappelen zijn, dit zijn nog altijd natuurproducten die niet zomer in de winkelrekken terecht komen. De weersomstandigheden
waarin de landbouwer zijn werk moet doen, wordt er niet gemakkelijker op. Als het geen droogte is, is het hevige regenval.
Dames en heren, met de campagne “modder op de weg” staan we hier om zowel bij steden/gemeenten, politiediensten, hulpverlening zones, de weggebruiker en de landbouwsector een gezonde portie goede wil te vragen. Goede wil om mee te werken aan de verkeersveiligheid in onze provincie”
sprak de gouverneur bij de start van de campagne “Modder op de weg” op het landbouwbedrijf van de familie Sap-Courtens in Merkem (22/09/2023)

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be