Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Reddings- en communicatieoefening aan de kust

De gouverneur van West-Vlaanderen organiseerde, samen met de betrokken partners, een reddings- en communicatieoefening in Bredene op dinsdag 2 juli. Deze oefening wil binnen de ‘Afsprakenregeling voor reddingen aan de Belgische kust’ de alarmering van de interventiediensten en de onderlinge communicatie tussen de diensten aan land, op zee en in de lucht testen.
Er waren twee scenario’s, waarvan één de activering van de afsprakenregeling noodzakelijk maakte. De scenario’s werden ter plaatse toegelicht. Om de scenario’s in scène te zetten werden poppen en simulanten van de militaire overheid en van de gemeente Bredene gebruikt.
De volgende middelen werden ingezet voor de zoekactie op zee: het 40ste Search and Rescue van Koksijde, de scheepvaartpolitie, de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) en de DAB Vloot (reder van de Vlaamse Overheid). De hulpverleningszone 1 en de lokale politiezone Bredene -  De Haan namen ook deel aan de oefening kant land, samen met de MUG Oostende en de ambulance van de hulpverleningszone 1 (Vlaamse Kruis). De alarmcentrales -de noodcentrale 112, het Communicatie- en InformatieCentrum 101, het Maritieme Reddings-en CoördinatieCentrum en het Maritiem Informatie Kruispunt - speelden een cruciale rol in de alarmering van die diensten. (02/07/2024)

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be