Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Persvoorstelling boek 'Het gouverneurshuis. Een verborgen parel in Brugge'

De Burg in Brugge is een plek vol fascinerende gebouwen met een rijke geschiedenis, die al meermaals uitvoerig werd beschreven. Een hoofdstuk ontbrak nog, namelijk dat over de geschiedenis van de ambtswoning van de gouverneur van West-Vlaanderen. In het  boek ‘Het gouverneurshuis. Een verborgen parel in Brugge' krijg je voor het eerst het verhaal over deze ambtswoning, waarvan de historiek ver teruggaat in de tijd. Met steun van de Vlaamse overheid stelde de gouverneur de voorbije jaren alles in het werk om de ambtswoning in haar oude glorie te herstellen. Aan de hand van prachtige foto’s en historische documenten biedt het boek een unieke blik achter de gevels van het huis. De bijzondere kunstcollectie en het verblijf van enkele opvallende gasten komen uitvoerig aan bod.
Het boek kwam tot stand mede dankzij de ondersteuning van de Vlaamse overheid, de Provincie West-Vlaanderen en Group Monument. De gouverneur verwelkomde de genodigden op de persvoorstelling van het boek.  Maarten Van Steenbergen, directeur-uitgever, uitgeverij Lannoo en de auteurs Björn Crul en Roeland Van Den Driessche gaven een toelichting. Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, ICT en Facilitair Management hield de slottoespraak. (9/9/2020)

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be