Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Kick-Off campagne brandpreventie

Op 7 november startte de provinciegouverneur van West-Vlaanderen de brandpreventiecampagne “Hoe voorkom ik brand op mijn bedrijf” in het landbouwbedrijf van de heer Vanwonterghem in Deerlijk.

Na een onderzoek van de interventies van de brandweer in onze provincie, over drie jaar, bleek de belangrijkste conclusie dat de land- en tuinbouwsector de meest brandgevoelige sector in de industrie is.

De start van de bewustmakings- en preventieactie werd dan ook bewust in een landbouwbedrijf georganiseerd.

  • De gouverneur verduidelijkte dat hij het onderzoek opstartte toen Radio 2 meldde dat West-Vlaanderen opvallend meer industriebranden had. 
  • Robin Desutter van Prevent Agri lichtte de tips toe die brand kan voorkomen op een land- en tuinbouwbedrijf.
  • Jan Leenknecht, zonecommandant van Hulpverleningszone Fluvia, benadrukte het belang van een goede registratie en analyse.

Bekijk alle brandveilige tips in de folder via deze link

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be