Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Hulpcentrum 100/112 (HCS 100/112)

Het hulpcentrum 100/112 (HCS 100/112) staat in voor het alarmeren van brandweer en dispatchen van de medische middelen als burgers in nood zijn. Zij baseren zich hiervoor op digitale cartografie die bepaalt welke de snelste adequate middelen zijn bij het gemelde incident. Om het hulpcentrum 100/112 nog optimaler te laten functioneren, drong de gouverneur er bij de NV Astrid, de FOD Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid op aan om een aantal functionele verbeteringen en extra informatie door te voeren in die cartografie. Sinds 24 februari zijn de volgende belangrijke aanpassingen gebeurd:

  • In de cartografie zullen de officiële snelheden ingevoerd worden. Dit heeft immers gevolgen voor de berekening van de middelen die het snelst ter plaatse kunnen zijn.
  • Alle huisnummers kunnen op de kaarten zichtbaar gemaakt worden. Dit was vroeger niet mogelijk wat vooral in landelijke gebieden – met weinig huizen in een (lange) straat – soms problemen gaf om onmiddellijk in te schatten waar het incident zich precies voor deed.
  • De lengte van de straten zullen correcter zijn. Ook dit heeft immers gevolgen voor het bepalen van de middelen die moeten uitgestuurd worden.

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be