Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Boekvoorstelling 'A Belgian passage to China' - Chinese hub in de luchthaven Oostende-Brugge

De gouverneur leidde de boekvoorstelling 'A Belgian passage to China' in: "Als gouverneur ben ik verheugd u hier vandaag te mogen verwelkomen op de boekvoorstelling ‘A Belgian passage to China'. Gedurende de laatste wereldoorlog en ook lang daarna was China een land ‘dat heel ver weg‘ lag en afgesloten leefde. Op 25 oktober 1971 werden normale diplomatieke banden gesloten tussen België en de Volksrepubliek China. Dit gouden jubileum wordt volgend jaar feestelijk herdacht. Hopelijk is tegen dan de coronadreiging gaan liggen. In deze optiek is het nu een opportuun moment om de geschiedenis van de relaties tussen België en China in kaart te brengen. Ik wens prof. dr. Mathieu Torck van de Universiteit Gent, dr. Johan Mattelaer, Charles Lagrange en Roland Dussart-Desart of in het kort ‘de auteurs van het boek’ te feliciteren met deze prachtige uitgave. Ik kijk er alvast naar uit om dit boek te kunnen lezen." (22/9/2020) 

Op de persconferentie naar aanleiding van de inhuldiging van de Chinese hub in de luchthaven Oostende-Brugge hield de gouverneur een toespraak. Chinese cargomaatschappijen en logistieke bedrijven tonen een stijgende interesse in de luchthaven. Deze interesse komt er dankzij de gunstige ligging van de luchthaven nabij Europese snelwegen en de havens van Zeebrugge en Oostende. Ook Z.E. de heer Zhongming Cao, Ambassadeur van China woonde de persconferentie bij. (24/9/2020)

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be