Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

30 jaar Bedrijvencentrum Waregem - Bezoek aan ITMA textielmachinebeurs

De gouverneur feliciteerde het Bedrijvencentrum Waregem met zijn 30-jarig bestaan: "Veel West-Vlamingen, en zeker in de regio Zuid-West-Vlaanderen, hebben een zeer dynamische drive. Dat vertaalt zich onder meer in het feit dat hier de KMO’s de economische kaart domineren. Die ondernemende dynamiek gaat samen met de wil tot vooruitgang. Kenmerkend voor West-Vlaanderen is de sterke kracht van het ondernemerschap met ijverige, flexibele oplossingsgerichtheid en inventiviteit om de concurrentie de loef af te steken. Dat is op zich een sterke drive naar economisch beter en meer. We leven ondertussen in een tijd van incubatoren en veel startups en spin-offs, in de schaduw of het verlengde van de academische wereld. Hier is er de gevestigde waarde van de bedrijvencentra die de tand des tijds doorstaan. Dit kunnen de bedrijvencentra door hun concept en aanbod van faciliterende ondersteuning en kweekgrond. Het is en blijft belangrijk dat startende ondernemers op hun maat kunnen beginnen en groeien. Ondertussen vliegt de tijd, ook voor het Bedrijvencentrum van Waregem met een palmares van 30 jaar dienstverlening aan startende en groeiende bedrijven uit de regio. Puik werk van de afscheidnemend directeur Marleen Demuynck en een mooie uitdaging voor Manu Tuytens.  Ik wens jullie allen proficiat met deze realisatie en veel succes voor de toekomst."  (28/6/2019)

Op uitnodiging van de voorzitter van de Belgische textielmachinebouw nam de gouverneur deel aan de beurs in Barcelona. Hij bezocht er de beursstanden van de West-Vlaamse textielmachinebouwers. Op deze standen waren textielmachines te bewonderen o.a. van Vandewiele, Picanol, Matthys, Handsaeme, BMS Vision, Valvan Baling Systems, Tanghe Mechanical engineering. (25/6/2019)

  • Bron Karel Cambien

Reactie toevoegen

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be