Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

augustus 2018

Ontvangst delegatie Ghana

De gouverneur ontving op vraag van de voorzitter van Voka, Lieven Danneels, een delegatie uit Ghana.  Z.E. Prof. George Gyan-Baffour, minister van Planning, Z.E. dr. Matthew Opoku Prempeh, minister van Onderwijs en H.E. mevrouw Elizabeth Afoley Quaye, minister van Visserij en Aquacultuur woonden de ontvangst bij. Uiteenlopende onderwerpen kwamen tijdens de ontvangst aan bod (economische, culturele…). (29/8/2018)

  • groepsfoto Ghana

Fietsevent ‘West-Vlaanderens Mooiste’

De verkeerscampagne “Fietstoerisme in Harmonie” was dit jaar aan zijn achtste editie toe. Een veilige plaats voor elke fietser op onze West-Vlaamse wegen is het jaarlijkse opzet om het fiets- en wielertoerisme in onze provincie veilig, hoffelijk, reglementair, leefbaar en harmonieus te houden. Dit jaar werd opnieuw samengewerkt met de stad Roeselare en de fietsvierdaagse “West-Vlaanderens Mooiste” die doorgaat van donderdag 23 augustus tot en met zondag 26 augustus 2018. Op zaterdag 25 augustus 2018 werd voor de derde maal een prominentenrit georganiseerd om de vierdaagse en de campagne “Fietstoerisme in Harmonie” extra in de kijker te zetten. Gouverneur Decaluwé reed, samen met burgemeester Declercq van de stad Roeselare, een begeleide fietsrit van ongeveer 40 kilometer in de omgeving van Roeselare, Izegem en Hooglede. (25/8/2018)

Herdenking Gevecht van Snaeskerke

Ik ben graag ingegaan op de uitnodiging van de organisatoren om op de jaarlijkse herdenking van het 'Gevecht van Snaeskerke' aanwezig te zijn. Hij zei: 'Maar als gouverneur denk ik dat het me toegestaan is een oproep te doen aan onze huidige politieambtenaren om in de strijd tegen elke vorm van misdadig gedrag – hetzij terrorisme maar ook elke andere vorm van criminaliteit - hun voorgangers indachtig te zijn door blijvend de inspanningen te doen om personen en/of organisaties die onze veiligheid bedreigen te blijven bestrijden. Een plechtigheid als vandaag is m.i. een ideale gelegenheid om het verleden niet te vergeten en hulde te brengen aan diegenen die zich tot doel stelden de maatschappij te dienen maar die spijtig genoeg er hun leven bij lieten.' (24/8/2018)

Voorstelling actieplan zwerfvuil en wielrennen

De gouverneur bindt samen met Mooimakers, de provincie West-Vlaanderen, de West-Vlaamse afvalintercommunales en nu ook Cycling Vlaanderen de strijd tegen zwerfvuil aan in de wereld van het wielrennen. Om de zwerfvuilimpact van een wielerwedstrijd in kaart te brengen, startten er in juli metingen. Tijdens provinciale en nationale wielerwedstrijden evalueren onderzoekers het gebruik van afgebakende wegwerpzones. Eind augustus zal voor 16 wielerwedstrijden in West-Vlaanderen het zwerfvuil in kaart zijn gebracht. Er zijn ook bevragingen bij toeschouwers en deelnemers. De metingen passen in een actieplan, met als doel het zwerfvuil uit het wielrennen te bannen, dat werd toegelicht op een persconferentie. (23/8/2018)

  • Actie zwerfvuil en wielrennen
  • Actie zwerfvuil en wielrennen

Reis naar Compostella

De heer Philippe Malysse vertrekt met de fiets naar Compostella ten voordele van het goede doel ‘Onze Kinderen’ uit Rumbeke. De gouverneur gaf vandaag het startschot bij het vertrek van de heer Malysse en wenste hem een veilige tocht toe. Ook de heer Jean-Marie Pfaff was aanwezig. (1.08.2018)

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be