Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

augustus 2017

Actie Coeur Couvert

Met de actie ‘Hart voor West-Vlaanderen’ van het Streekfonds worden diverse sociale projecten voor kwetsbare jongeren in onze provincie gefinancierd.  Initiatiefnemers van deze actie waren enkele studenten van de opleiding eventmanagement. Samen met Vives-docenten en met de steun van Horeca West-Vlaanderen werkten ze de actie verder uit. De gouverneur feliciteerde de initiatiefnemers en de deelnemende restaurants. (28/8/2017)

100ste verjaardag start waterwinning in Cabour

Op de 100ste  verjaardag van de start van de waterwinning in Cabour zei de gouverneur:  “De voorzitter gaf ook al aan dat dankzij de inzet van alle medewerkers van IWVA, de intercommunale er in slaagt te innoveren en een inspiratiebron te vormen ver buiten onze provinciegrens. De integratie van Cabour in de CloudGuide app past perfect in deze ambitie. Laat me dan ook eindigen met het team van de IWVA te feliciteren voor hun inzet en alle betrokken partners om zich mee te engageren voor de ontsluiting van dit waardevolle domein.” (25/8/2017)

  • Bron: carelsphotography@skynet.be

Fietstoerisme in Harmonie

De verkeerscampagne “Fietstoerisme in Harmonie” is dit jaar aan zijn zevende editie toe. Voor de tweede maal werd een prominentenrit georganiseerd om de vierdaagse West-Vlaanderens Mooiste en de campagne in de kijker te zetten. De gouverneur reed, samen met burgemeester Declercq van de stad Roeselare, een begeleide fietsrit van ongeveer 40 kilometer in de omgeving van Roeselare, Izegem en Hooglede. (26/8/2017)

Vierdaagse van de IJzer

Op uitnodiging van stad Poperinge nam de gouverneur deel aan de prominentenmars van de Vierdaagse van de IJzer.  De onthulling van het monument Belgisch militair hospitaal Beveren aan de IJzer vond op deze derde dag van de wandeltocht plaats. (24/8/2017)

Bezoek WZC Sint Vincentius Kortrijk

Om de bewoners een aangename zomer te bezorgen organiseert WZC Sint Vincentius Kortrijk extra activiteiten. In dit kader bracht de gouverneur een bezoek aan dit woonzorgcentrum. Na een rondleiding door de directie had de gouverneur contact met verschillende bewoners. (22/8/2017)

  • vzw Sint Vincentius
  • vzw Sint Vincentius

Start Vierdaagse van de IJzer

De gouverneur woonde de start van de  "Vierdaagse van de IJzer" in Oostduinkerke bij. Belgische Defensie organiseert jaarlijks deze  internationale die openstaat voor burgers en militairen uit binnen- en buitenland. Minister van Defensie Steven Vandeput gaf het startschot van deze 45ste editie met bijna 6000 deelnemers. (22/8/2017)

 

The Centenary of the Battle of Passchendaele

De gouverneur woonde de plechtigheden bij in het kader van ‘100 Jaar Slag bij Passendale, de Derde Slag bij Ieper’. De herdenking startte op zondag 30 juli met een speciale Last Post onder de Menenpoort in aanwezigheid van Koning Filip en Koningin Mathilde en de Britse Prins William en  Kate Middleton. Vierhonderd genodigden woonden deze plechtigheid bij waaronder enkele nabestaanden van gesneuvelden wiens namen in de Menenpoort zijn vereeuwigd. Na die ceremonie vond op de Grote Markt een unieke evocatie plaats, die het verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de Ieperboog vertelt, met bijzondere aandacht voor de slag bij Passendale. Maandag 31 juli vond er onder meer nog een ingetogen plechtigheid plaats op de Britse militaire begraafplaats Tyne Cot cemetery in Passendale waar men de slachtoffers herdacht van de slag bij Passendale. Die begon dag op dag honderd jaar geleden. Op Tyne Cot liggen 12.000 soldaten begraven die sneuvelden tijdens de Slag om Passendale. Er staan ook nog eens 35.000 namen van vermisten op een herdenkingsmuur. Naast Koning Filip en Koningin Mathilde en de Britse Prins William en Kate Middelton, woonde Prins Charles de plechtigheden bij op maandag 31 juli. Na deze plechtigheid woonde Prins Charles nog twee herdenkingen bij: de Welshe Nationale Herdenkingsdienst aan het Welsh National Memorial Park in Langemark en een herdenking op Artillery Wood in Boezinge

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be