Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

juni 2017

West-Vlaamse Doe Aan Sport-Beurs

De gouverneur woonde het zilveren jubileum en de laatste editie van de West-Vlaamse Doe Aan Sport-Beurs bij in Kortrijk. Initiatiefnemers van het project zijn de Provincie, Stichting Vlaamse Schoolsport, stad Kortrijk en Kortrijk Xpo. Minister Hilde Crevits was hierop eveneens aanwezig. (27/6/2017)

Eerste steenlegging van het nieuwe politiehuis van de PZ Westkust

De gouverneur wenste de gemeenten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort proficiat met dit bouwproject van hun politiezone. “We zijn hier bij de eerste steenlegging van het nieuwe politiehuis. De naam is opvallend: een huis van de politie en niet meer een kazerne of post. Dit verlaagt de drempel voor de burger. Een huis heeft een positieve connotatie van hulp krijgen en een luisterend oor. Ik ben overtuigd dat de symbolische eerste steen van het nieuwe politiehuis staat voor een doordacht bouwconcept waarin de politie van morgen ook kan werken. Dit is de uitdaging: een doordacht ontwerp dat inzetbaar is voor toekomstige technologische en organisatorische veiligheidsvraagstukken. “ zei de gouverneur op de opening. (28/6/2017)

Proclamatie VTI-Brugge

De gouverneur heette iedereen welkom in zijn ambtswoning naar aanleiding van de proclamatie van het 7de jaar restauratie. Na een proefrestauratie die een schitterend resultaat opleverde, konden de studenten een meubelstuk uitkiezen voor hun GIP, geïntegreerde proef. Het resultaat was ronduit schitterend! De gouverneur feliciteerde de laureaten van harte met het behaalde resultaat. Het zijn de tastbare getuigenissen van hun kennis en kunde, inzet, enthousiasme en liefde voor het ambacht. (28/6/2017)

Bureau en Algemene Vergadering van de EGTS West-Vlaanderen/Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale

Op 27 juni 2017 woonde de gouverneur het Bureau en de Algemene Vergadering bij van de EGTS West-Vlaanderen/Flandre-Dunkerque-Côte d’Opale in Lo. Belangrijke punten op de Algemene Vergadering waren de goedkeuring van het activiteitenrapport 2016 en de goedkeuring van de begrotingswijziging nr.1 – 2017. Bij het activiteitenrapport gaf de gouverneur als peter van de EGTS-werkgroep Water een korte toelichting over de stand van zaken van het Interregproject ‘Mageteaux Grensoverschrijdende beheersing en beheer van de waterafvoer tussen Duinkerke en Nieuwpoort’. Hierover was er recent nog een Frans/Belgisch overleg. Er werd ook een stand van zaken gegeven over de uitvoering van de communicatiestrategie van de EGTS.

Opencampusdag Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten (Zedelgem)

Op de Opencampusdag in het Provinciaal Opleidingscentrum voor Veiligheidsdiensten (POV) in Zedelgem waren demonstraties van politie, brandweer en hulpverlening, zoals multidisciplinaire oefeningen, politiehonden, enz. Via diverse standen maakte de bezoeker kennis met onder andere opleidingen, sporenonderzoek, rekrutering en de aanwervingsprocedures van de verschillende veiligheidsdiensten: politie, brandweer, ambulancier en redder aan zee. Verder zijn er nog rondleidingen in de vuurhal van de brandweerschool en in het simulatiehuis van de politieschool. Ook minister Jan Jambon kwam langs en gaf een korte speech over zijn visie over het veiligheidsonderwijs en de multidisciplinaire aanpak. (25/6/2017)

Sail Den Helder

De gouverneur woonde op uitnodiging van generaal Verkerk Sail Den Helder en de Marinedagen bij. Aan boord van Zr. Ms. Karel Doorman woonde hij het Captains Diner bij. Hij nam ook deel aan een vaartocht met de Groenevecht. (23 en 24/6/2017)

Plechtigheid Belgische Militaire Begraafplaatsen

De gouverneur woonde de plechtigheid op de Belgische Militaire Begraafplaats in Westvleteren bij. Hij legde er een bloemenkrans neer. Het was exact 100 jaar geleden dat de Argentijnse soldaat-oorlogsvrijwilliger Jean Roqué zijn leven verloor. Hij werd dodelijk gewond in de omgeving van de molen van Lizerne (Zuidschote) en overleed in het Belgisch Militair Hospitaal Clep in Hoogstade. Hij werd begraven in Westvleteren. Ook de ambassadeur van Argentinië was aanwezig.  (19/6/2017)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be