Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

maart 2017

WFIV

Op de raad van bestuur en de algemene vergadering van het WFIV kwamen de stand van zaken van het masterplan POV en het jaarverslag 2016 aan bod. Op de agenda stonden verder personeelszaken en financiën. (30/3/2017)

Bezoek Mercator

In september 2015 verhuisde Zeilschip Mercator voor renovatie naar scheepswerf idP. De renovatie is nu afgelopen en het schip keerde terug naar haart vaste locatie in de haven van Oostende. De gouverneur bezocht het schitterend gerenoveerde zeilschip. (28/3/2017)

  • Mercator
  • Mercator
  • Mercator

Toelichting Brexit

Voka nodigde H.E. Alison Rose, Ambassadeur van Groot-Brittannië uit voor een toelichting over de Brexit. De gouverneur vertolkte de visie van de Provincie op de gevolgen van de Brexit. (23/3/2017)

Uitreiking attesten aan cursisten noodplanning

“Investeren in vorming is investeren in bekwaamheid en de opleiding die u volgde kan alleen maar bijdragen tot een verdere verbetering van de organisatie van de noodplanning in West-Vlaanderen.  En dat kan ik als verantwoordelijke voor de veiligheid in West-Vlaanderen dan ook alleen maar ten zeerste waarderen.”   zei de gouverneur op de uitreiking van de attesten aan de cursisten noodplanning. (28/3/2017)

  • Noodplanning

TomorrowLab

TomorrowLab bouwt een innovatiecultuur voor bedrijven, intercommunales, steden, gemeenten en provincies. Als neutrale katalysator is TomorrowLab gespecialiseerd in toekomstverkenning, scenario-analyse met nadruk op de outside-in-approach. De gouverneur woonde een presentatie van de activiteiten van TomorrowLab bij. (28/3/2017)

Vlaams coördinator Noord-Frankrijk

De Vlaamse Regering  heeft op 24 maart 2017 de gouverneur van de Provincie West-Vlaanderen, opnieuw aangesteld als Vlaams coördinator voor de grensoverschrijdende samenwerking met Noord-Frankrijk, van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2022. Ze verlengt hiermee de opdracht van de gouverneur voor een  nieuwe periode van vijf jaar, om de grensoverschrijdende samenwerking tussen Vlaanderen en Noord-Frankrijk te verzekeren.

Campagne ‘Ook SCHOON GENOEG’

De handhavingscampagne Ook SCHOON GENOEG van zwerfvuil breidt in 2017 uit naar gans Vlaanderen. Ook is er het streven om nog meer partners te engageren die de boodschap kunnen versterken dat we zwerfvuil niet tolereren. De gouverneur had zo een ontmoeting met vertegenwoordigers van cyclingvlaanderen, UNIZO en de Bouwunie en wisselde met hen van gedachten over mogelijke gezamenlijke initiatieven.

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be