Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

maart 2016

Inzet tijdens de redding Flinterstarbemanning

In de nacht van dinsdag 6 oktober 2015 kwam op 8 mijl voor de kust van Blankenberge de gastanker Al-Oraiq in aanvaring met het Nederlandse vrachtschip de Flinterstar. Diverse diensten zetten zich in tijdens de redding. Peter Vanslambrouck was coördinator vanuit de Marine tijdens de reddingsoperatie. Daarnaast was er Frederik Rappé die aan boord van de sleepboot de nodige acties ondernam. De gouverneur ontving hen in zijn Ambtswoning. (24/3/2016)

Dagelijks bestuur WOBRA

Het dagelijks bestuur besprak o.m. de werking van de school (opleidingen in het kader van voortgezette vorming brandweerschool, permanente vormingen ambulanciers…). Ook het ontwerp van rekeningen 2015 en enkele personeelsaangelegenheden stonden op de agenda. (23/3/2016)

Provinciaal Veiligheidsoverleg

De gouverneur zat het provinciaal veiligheidsoverleg in zijn Ambtswoning voor. De vertegenwoordigers van De Lijn en de West-Vlaamse Politieschool lichtten het rapport “Maatschappelijke veiligheid 2015” toe. Ook de acties in het kader van transitmigratie kwamen aan bod, alsook een aantal andere veiligheidsonderwerpen. (21/3/2016)

CIC-overleg

Op het CIC-overleg werd het jaarverslag 2015 van het Communicatie-en Informatiecentrum West-Vlaanderen uitvoerig toegelicht. Dit jaarverslag biedt een overzicht van diverse thema’s: personeel en organisatie, calltaking, dispatching, projecten 2015 en uitdagingen 2016. (21/3/2016)

Optimisme

Beste lezer

‘Optimisme heeft veel meer te maken met doen dan met denken – althans, meer dan mensen veronderstellen. Positief handelen is één van de vele belangrijke onderdelen van optimisme en speelt een veel belangrijkere rol dan positieve gedachten. Wat we doen is belangrijker dan wat we denken. Als we mensen dwingen tot positief en optimistisch handelen, voelen ze zich beter. Dat weten we uit de praktijk van method acting. Als een acteur de rol speelt van iemand die uitgesproken optimistisch en gelukkig is, wordt ook de acteur daar optimistisch en gelukkig van. Dat is veelzeggend. We kunnen ons daadwerkelijk dwingen tot positief handelen en daar positiever van worden.’ (Marco Visscher in The Optimist – najaar 2015)

333 signaalgevers namen getuigschrift in ontvangst

In 2015 organiseerden de gouverneur, de Provincie en de Wielerbond Vlaanderen verschillende opleidingen ‘signaalgever’ op diverse locaties in West-Vlaanderen. 333 West-Vlamingen volgden de opleiding  in Sijsele, Kortemark, Deerlijk, Alveringem, Oostrozebeke, Ledegem, Meulebeke, Bissegem, Staden, Langemark-Poelkapelle en Roeselare en ontvingen hun certificaat van deelname. Tijdens de opleiding kwamen uiteenlopende aspecten aan bod (wegcode, deontologie, conflictbeheersing…). (17/3/2016)

Werkbezoek van de minister van Binnenlandse Zaken

Minister Jan Jambon bracht een bezoek aan de politieoperatie ‘Medusa’. De gouverneur woonde het overleg met de minister, de staatssecretaris en de bestuurlijke overheden in het gemeentehuis van De Panne bij. Daar werd de operatie ‘Grens’ uitvoerig toegelicht. Aansluitend bezocht de delegatie het commandocentrum op het terrein. Dit commandocentrum wordt sedert de operatie 24u op 24u bemand door de Politiezone Westkust. (16/3/2016)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be