Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

november 2015

Grensoverschrijdende politiesamenwerking

Op uitnodiging van de Politiezone Vlas woonde de gouverneur de actie grensscanning bij in Moeskroen. De procureur was hierop ook aanwezig. Het was de eerste ANPR-actie binnen de akkoorden van Doornik. Vijf Belgische en twee Franse ANPR-camera’s werden ingezet over de landsgrenzen heen.

Officiële ontvangst van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst

De stad Blankenberge ontving de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst voor hun inzet in het kader van de scheepsramp voor onze kust (aanvaring van gastanker Al-Oraiq met het Nederlandse vrachtschip de Flinterstar). De gouverneur bedankte de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst en alle betrokken diensten die midden in de nacht maar ook in de vele daarop volgende dagen hielpen bij de aanpak van deze scheepsramp. Hij feliciteerde hen voor hun onbaatzuchtige inzet  en fantastische samenwerking met alle andere rechtstreeks en onrechtstreeks betrokken diensten. Dankzij hun inzet zijn die nacht twaalf mensenlevens gered.(26/11/2015)

Vlaams Nederlandse Delta

De jaarlijkse Vlaams-Nederlandse Delta conferentie vond plaats in Middelburg. Han Polman, commissaris van de Koning van Zeeland, ontving er de genodigden. Dit jaar was het thema “De arbeidsmarkt in de Vlaams-Nederlandse Delta”. Klemtoon lag op de uitdagingen door de ontwikkelingen in de havens, de industrie en de logistieke sector. Vanuit overheden, sociaaleconomische raden, bedrijven werd inzicht in deze ontwikkelingen gegeven. (25/11/2015)

Lancering Compendium voor Kust en Zee in Vlaams Parlement

Gouverneur Carl Decaluwé: “ Er bestaat een groeiende vraag in de mariene en maritieme wereld naar wetenschappelijk onderbouwde en geactualiseerde informatie. Het Compendium voor Kust en Zee komt tegemoet aan al deze noden en vragen. Er is de noodzakelijke weg naar nog meer inhoudelijke en procesmatige integratie van het verschillend gebruik van onze Noordzee. Het Compendium voor Kust en Zee is hiertoe een belangrijke kennisoriëntatie. Met een nog meer geïntegreerde benadering van onze Noordzee kunnen we nog beter waken over het marien ecosysteem en ondertussen genieten van onze Noordzee, van deze zee van kansen.  Het Compendium voor Kust en Zee is in dit verhaal de gids. Proficiat en welgemeende dank aan iedereen die hieraan gestalte geeft. “ (24/11/2015)

  • Lancering Compendium voor Kust en Zee in Vlaams Parlement

Bezoek Crop’s Ooigem

Bij Crop’s zijn verschillende werkzaamheden aan de gang. Bij het bestaande kantoorgebouw wordt een extra verdieping voorzien. Het bedrijf is ook bezig met de constructie van een nieuwe hoogbouwdiepvries. De gouverneur woonde de uiteenzetting van Michel Delbaere en de rondleiding van de hoogbouwdiepvries bij. (23/11/2015)

Zheijang-week gaat van start met bezoek van Chinese delegatie

De gouverneur ontving de minister-raadgever, de economisch en commercieel raadgever en de secretaris van de commerciële sectie in zijn Ambtswoning. Hij verwelkomde de deelnemers op het business seminar ‘Business opportunities between West Flanders and Zhejiang’. Dit was een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen en de Vlaams Chinese Kamer van Koophandel in samenwerking met Flanders Investment and Trade, Howest Confuciusinstituut, POM West-Vlaanderen en de Zhejiang Federation of Industry and Commerce. Niemand hoeft nog overtuigd te worden van de vele opportuniteiten die China te bieden heeft. Voor West-Vlaanderen is het dan ook van groot belang om hierop in te spelen. (23/11/2015)

  • Zheijang-week
  • Zheijang-week

Zwerfvuilcampagne

De West-Vlaamse afvalintercommunales maakten de nieuwe campagne “Let’s do it op school in de vuilbak” bekend. De campagne richt zich tot alle middelbare scholen en roept hen met de slagzin “Ge wit woa dajt kunt steekn” op om samen met Freddy De Vadder de strijd aan te binden tegen zwerfvuil in en rond de schoolmuren. Tijdens de persconferentie lichtte de gouverneur de campagne toe. (zie: http://www.letsdoitopschool.be/nieuws/freddy-bindt-de-strijd-aan-tegen-zwerfvuil-op-school-jij-toch-ook)

38ste Galaconcert Militair Commando

De gouverneur woonde in de Stadsschouwburg in Brugge het Galaconcert “Brel à la Riguelle” bij. Dit was een organisatie van het Militair Commando. De opbrengst van dit cultureel evenement ging naar vzw De Korf (Kortrijk), vzw De Loods (Loker- Heuvelland), vzw De Regenboog (Koekelare) en vzw Duinhelm (Oostende). (19/11/2015)

Infomoment over drones

In Torhout woonde de gouverneur een infomoment over drones bij. Volgende onderwerpen werden behandeld: wetgeving, toepassingsmogelijkheden toegespitst op hulpdiensten, opleiding en operationele inzet. Nadien volgde in het stadspark een demonstratie van een operationele inzet op het terrein. Hierbij werden verschillende drones en hun cameramogelijkheden gedemonstreerd. (18/11/20015)

Bezoek grenspost Rekkem

De gouverneur bezocht de grenscontrolepoegen ter hoogte van Rekkem. Het bezoek was bedoeld als een steuntje in de rug voor alle politiemensen. De grenscontroles in Rekkem en Adinkerke duren wellicht tot het einde van de klimaatconferentie in Parijs.(18/11/2015)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be