Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

september 2012

Uitreiking Prijs Fernand Peuteman

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Westtoer was de gouverneur aanwezig op de  ‘Nacht van Westtoer’. Op deze viering werd de tweejaarlijkse prijs Fernand Peuteman uitgereikt. Deze prijs is een eerbetoon aan wijlen gedeputeerde Fernand Peuteman. Deze prestigieuze onderscheiding stelt verdienstelijke  personen uit de toeristische en recreatieve sector in de kijker.(27/9/2012)

Werkbezoek aan Koninklijk Werk IBIS

Tijdens zijn werkbezoek aan Koninklijk Werk IBIS in Bredene kreeg de gouverneur toelichting over de historiek, de visie en de doelstellingen van IBIS. Ongeveer 110 leerlingen met een grote zorgvraag lopen er school en verblijven er. Ze krijgen extra steun en begeleiding zodat ze optimale kansen krijgen om te slagen in hun schoolse prestaties. (28/9/2012)

Vergadering met Orde van Architecten

De gouverneur had  in zijn residentie een gesprek met de heer Jean-Marc Luypaert, nationaal voorzitter van de Orde van Architecten en de heer Johan Arnout, voorzitter van de Orde van Architecten West-Vlaanderen. Het gesprek ging over de bevoegdheid van de gouverneur om afwijkingen te verlenen aan houders van een aantal specifieke diploma's om een beroep te doen op een architect bij de bouw of verbouwing van de eigen woning. Ook het optreden van de gemeentebesturen tegen het wegvallen van een architect in de loop van een bouwproces werd besproken. (27/9/2012)

Bezoek Prins Filip aan A&S Energie in Oostrozebeke

De gouverneur was aanwezig op het bezoek van Prins Filip aan het bedrijf A & S Energie in Oostrozebeke. Dit bedrijf verwerkt niet-recycleerbaar afvalhout tot groene stroom.Het bedrijf ontstond uit een samenwerking tussen het groenestroombedrijf Aspiravi en spaanplaatproducent Spano. De werkvergadering handelde over de ontwikkeling van de groene stroommarkt en zijn integratie in de globale energiemarkt. (26/9/2012)

Gepersonaliseerde residentie van de toekomst

Op de officiële voorstelling van het project PRoF 3.0, “Private-care home of the Future” In Poperinge hield de Gouverneur een toespraak. Het gaat om een totaal vernieuwend concept voor de ouderen met zorg. De verouderende persoon in zijn eigen leefomgeving staat centraal in dit project. (25/9/2012)

Ontmoeting met de Ambassadeur van Vietnam

Op initiatief van VOKA werd er een business lunch georganiseerd in aanwezigheid van Z.E. de heer Pham Sanh Chau, Ambassadeur van Vietnam. De gouverneur hield er een toespraak en modereerde het rondetafelgesprek. De Ambassadeur lichtte de zakenopportuniteiten in Vietnam toe ter voorbereiding van de VOKA-missie in november. Voor de ondernemingen was het een kans om kennis te maken met de economische situatie in Vietnam en persoonlijk contact op te bouwen met de Ambassade.  (24/9/2012)

Bezoek Vlaamse visveiling

In de vroege ochtend bezocht gouverneur Carl Decaluwé de Vlaamse visveiling in Zeebrugge. De Vlaamse visveiling exploiteert twee veilingen in de vissershavens Zeebrugge en Oostende. Na een rondleiding in de veiling werd er ook nog een toelichting over de verkoop gegeven. (24/9/2012)

Opening nieuw woonzorgcentrum “Huize Zonnelied” in Ieper

De gouverneur hield een toespraak op de officiële opening van het nieuwe woonzorgcentrum “Huize Zonnelied” in Ieper. Het woonzorgcentrum heeft nu 160 woongelegenheden. De gouverneur beklemtoonde dat het een maatschappelijke uitdaging is dat er geen diepere kloof tussen jongeren en ouderen komt. Hij benadrukte ook het belang van solidariteit tussen de generaties. (21/9/2012)

Pagina's

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be