Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Nieuwe preventiecampagne “Maak van je camionette geen etalage”

datum publicatie persbericht: 
23 november, 2016

Met de preventiecampagne Maak van je camionette geen etalage maken de provincie West- Vlaanderen, gouverneur Decaluwé, UNIZO en Bouwunie zelfstandige aannemers bewust  van enkele eenvoudige maatregelen om zich te beschermen tegen diefstal en inbraak.

Inbraak- en diefstalpreventie werpt duidelijk zijn vruchten af, zo getuigt ook de algemene dalende trend in de criminaliteitscijfers voor de provincie West-Vlaanderen.  Continue inspanningen blijven echter noodzakelijk, want veel eenvoudige preventieve maatregelen zijn vaak te weinig gekend.

Preventieve aandacht dient ook uit te gaan naar specifieke doelgroepen. Zo zijn zelfstandige aannemers en hun camionettes, machines en materiaal vaak een gegeerd doelwit van potentiële dieven.

Op woensdag 23 november stellen gouverneur Decaluwé, gedeputeerde de Bethune, UNIZO en Bouwunie de preventiecampagne Maak van je camionette geen etalage voor. Een affiche gekoppeld aan een folder met enkele eenvoudige tips zijn ontworpen om de zelfstandige aannnemers bewust te maken van hun eigen preventieve rol ter voorkoming van inbraak en diefstal.

De camionette altijd goed afsluiten, geen duur materiaal zichtbaar laten rondslingeren, materiaal en machines merken, registeren en verzekeren zijn voorbeelden van  maatregelen.

De affiches en folders zijn ter beschikking bij de stedelijke en gemeentelijk preventiediensten en de lokale politiezones van West-Vlaanderen. UNIZO en Bouwunie zorgen voor de verdeling bij hun leden.

Voor meer informatie:

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be