Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

Verkeersveilige week

datum publicatie persbericht: 
21 februari, 2017

Jaarlijks herdenken de provincies West- en Oost-Vlaanderen op 27 februari de kettingbotsing op de E17 ter hoogte van Nazareth. De botsing eiste in 1996 een zware tol met meer dan 200 betrokken voertuigen, 56 zwaargewonden en 10 dodelijke slachtoffers.

Het nog steeds groot aantal slachtoffers dat jaarlijks te betreuren valt op onze West-Vlaamse wegen, herinnert ons aan de noodzaak van het hebben van een continue aandacht voor de verkeersveiligheid. Het voeren van gerichte handhavingscontroles en – acties is hier zeker een cruciale factor in.

In het kader van de herdenking van de kettingbotsing van 1996, wordt daarom in de provincie West-Vlaanderen een Verkeersveilige Week georganiseerd. Dit jaar loopt deze van maandag 20 tot en met maandag 27 februari 2017.

Op vraag van de gouverneur, organiseren alle lokale politiezones en de federale wegpolitie tijdens deze periode extra verkeersacties en -controles, gericht op overdreven snelheid, rijden onder invloed van alcohol of drugs, gordeldracht, enzovoort.

De resultaten van deze editie van de Verkeersveilige week worden op dinsdag 28 februari door de gouverneur bekendgemaakt.

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be