Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

"Verkeersveilig West-Vlaanderen” en “Prebes” bundelen de krachten

datum publicatie persbericht: 
18 januari, 2017

Prebes en de vzw “Verkeersveilig West-Vlaanderen” bundelen de krachten en gaan samen de inzet van de rijsimulator en tuimelwagen actief promoten. Het Nieuwjaarsforum van Prebes, dé vakorganisatie voor preventieadviseurs, is het ideale moment om de vzw “Verkeersveilig West- Vlaanderen”, waarvan de gouverneur voorzitter is, voor te stellen aan de preventieadviseurs. Dit Nieuwjaarsforum vindt plaats op dinsdag 24 januari in de Oude Melkerij in Gits.
Een uniek preventiemiddel voor verkeersveiligheid is een rijsimulator. De vzw “Verkeersveilig West-Vlaanderen” kocht een dergelijk toestel aan. De rijsimulator laat bestuurders de risico’s van afleiding achter het stuur en onaangepaste snelheid ervaren. Het gaat hierbij om alcohol, drugs en vermoeidheid in het verkeer. De simulator staat ter beschikking van scholen en bedrijven.
Er is mogelijkheid om met de tuimelwagen de effecten van een ongeval te beleven en te ervaren wat het nut is van het dragen van de veiligheidsgordel.

 

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be