Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

United Nations University in Brugge organiseert zomerschool over moderne diplomatie

datum publicatie persbericht: 
28 augustus, 2020

Van 24 augustus tot en met 4 september organiseert United Nations University (UNU-CRIS), gevestigd in Brugge, haar zomerschool over moderne diplomatie en dit in nauwe samenwerking met de Diplomatische Akademie Wien, het Vlaams Departement Buitenlandse Zaken, Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens deze zomerschool zullen diplomaten, beleidsmakers en academici, vanuit hun eigen achtergrond en vanuit de hele wereld, de moderne diplomatie aan een grondige analyse onderwerpen en samen met de deelnemers nadenken over hoe deze zich verder zal/kan ontwikkelen en transformeren in de komende jaren in een snel veranderende context.

In totaal nemen 43 deelnemers deel, en 31 verschillende nationaliteiten alsook de 5 continenten zijn vertegenwoordigd. De belangstelling voor deze zomerschool, dit jaar in virtueel formaat, was overweldigend en zal volgend jaar opnieuw aangeboden worden.

Meer informatie over het programma en de sprekers vindt u hier: http://cris.unu.edu/secondsummerschool

De Universiteit van de Verenigde Naties in Brugge (UNU-CRIS), opgericht in 2001, is één van de onderzoeks- en trainingsinstituten binnen het netwerk van de Universiteit van de Verenigde Naties (United Nations University, UNU). UNU is de academische arm van de Verenigde Naties en heeft haar hoofdzetel in Tokio. Een totaal van 16 instituten en programma’s wereldwijd ondersteunen de universele doelstellingen van de VN door middel van onderzoek en capaciteitsontwikkeling. Via UNU worden vooraanstaande experts van over de hele wereld samengebracht om innovatieve en beleidsrelevante kennis te genereren en zo bij te dragen tot een betere toekomst.

UNU-CRIS ontvangt een basisfinanciering van de Vlaamse Overheid. Dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen is UNU-CRIS sinds 2004 gehuisvest in de vertrekken van het Grootseminarie in Brugge. UNU-CRIS kan ook steeds rekenen op de steun van de stad Brugge bij het organiseren van internationale events.

Algemene informatie: http://cris.unu.edu

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be