Beste lezer,

Ik wil je graag betrekken bij mijn dagelijkse opdracht. Daarom verstrek ik je zoveel mogelijk informatie. Met deze website wil ik je graag informeren over allerlei zaken, die jou kunnen aanbelangen: preventie van criminaliteit, de procedure voor het rampenfonds, alles over de jachtverloven,… Via het overzicht van alle medewerkers weet je meteen bij wie je met je vraag terecht kan. Je kan ook mijn dagelijkse activiteiten volgen. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Carl Decaluwé

"112 BE" de app die levens redt

datum publicatie persbericht: 
29 mei, 2020

Er werden 4 filmpjes gelanceerd om de app “112 BE” bekend te maken bij iedereen die de app nog niet kent.  De app bestaat drie jaar en is sindsdien meer dan 930.000 keer gedownload.
De filmpjes kunnen bekeken en gedownload worden op de website https://112.be/nl/app.  Er zijn vier verschillende versies: één voor politiehulp, één voor brandweerhulp, één voor dringende geneeskundige hulpverlening en een integrale versie met de drie thema’s samen.

  1.  Het integraal filmpje:

https://112.be/nl/app of https://youtu.be/2W6xEKoGfWs

  2.  Filmpje “politie”

https://112.be/nl/app of https://youtu.be/y7XSBguDbyw

  3.  Filmpje “brandweer”

https://112.be/nl/app of https://youtu.be/C4yaaCEFgIQ

  4.  Filmpje “dringende geneeskundige hulpverlening”

https://112.be/nl/app of https://youtu.be/-LcMaVjQj7c

De filmpjes tonen dat iedereen de app 112 BE zou moeten kennen. Als je een smartphone hebt biedt de app 112 BE verschillende voordelen tegenover gewoon bellen naar 112 of 101:

  *   je moet de noodnummers niet onthouden en kan deze dus ook niet vergeten als je in paniek bent.

  *   de hulpdiensten kunnen je dankzij deze app makkelijker terugvinden. Ze stuurt je locatiegegevens naar de noodcentrale en daarna elke 30 seconden een update van je positie.

  *   de noodcentrale kan eventueel een chatfunctionaliteit activeren als de operator de oproeper niet kan verstaan.

  *   als je medische gegevens (zoals hartproblemen, allergieën (aan medicatie), epilepsie, diabetes…) hebt ingevuld, zal de operator meteen over die gegevens beschikken op het moment dat je belt, en kan hij of zij deze gegevens doorgeven aan de hulpdiensten.

Bellen met de app 112 BE is, net zoals de noodnummers bellen, volledig gratis en werkt alleen in België.

 

Algemeen secretariaat van de gouverneur

Burg 3
8000 Brugge

tel.: 050/405811
fax.: 050/405800

Stuur een bericht naar de gouverneur

gouverneur@west-vlaanderen.be